Storyboard

Een goed begin is het halve werk, zegt men. Een goed begin voor een video is een goed script en een goed storyboard. Laten we beginnen bij het storyboard. Een storyboard is eigenlijk een soort van stripverhaal van de video. Het geeft aan wat de belangrijkste elementen zijn van de video en is een schetsweergave van het beoogde beeld. Zo krijg je vooraf een goed beeld van waar de uiteindelijke video naar toe gaat zonder dat er hoge kosten gemaakt moeten worden voor animaties of film.

Storytelling

Of je nu een commercial van dertig seconden nodig hebt of een documantaire van een half uur, de basis blijft hetzelfde. Je moet een verhaal vertellen. Dat klinkt misschien als een open deur maar we bedoelen er het volgende mee. Een verhaal moet boeien. Er moet emotie in zitten. Herkenning. Humor. Een verhaal moet je verrassen. Aanzetten tot nadenken. En boven alles, een verhaal moet vermaken.

Een verhaal is dus niet een opsomming van alle bulletpoints van je PowerPoint presentatie met een leuk geanimeerde achtergrond (wat overigens ook een slechte PowerPoint presentatie is, maar dat is een ander verhaal). Sommige dingen moet je uitvergroten, overdrijven. Andere zaken moet je weglaten zodat je de emotie kan overbrengen en je publiek vermaakt.

Dat is wat wij doen. Verhalen vertellen.

Visualiseren

Af en toe draven we een beetje door met vaktermen. Een pan-camera move. Een shallow depth-of-field. Framerates. Sorry daarvoor. We begrijpen dat het best lastig kan zijn om een animatie of scene voor je te zien voordat deze af is.

Daarom maken we een storyboard. Om het makkelijker te maken het eindresultaat vooraf te visualiseren. Meestal presenteren we het storyboard (en script) met veel enthousiasme.

Onderbreek ons maar als we er teveel vaktermen doorgooien, we kunnen het niet helpen.


Kennismaken?

Telefoonnummer
0182 - 51 58 36
ma t/m vrij 9:00 - 17:30
E-mail
geen vraag is te gek
een vrijblijvende offerte aanvragen?

Benieuwd naar onze andere expertises?

We hebben onze expertises voor je opgedeeld in drie takken van sport; Design, Code en Motion. Klik op 'Overview' om naar de hoofdpagina van de betreffende categorie te gaan.