Script

Het script is de tekstuele uitleg van de video. Het geeft aan wat er gezegd wordt en door wie. Wat we in beeld zien gebeuren en wanneer. Het schrijven van het script en het uitwerken van het storyboard is iets wat gelijktijdig gebeurt. Deze twee bij elkaar zijn de fundering van de video. Wij adviseren dan ook hier zoveel mogelijk tijd aan te besteden als het budget toelaat. De kunst is niet het schrijven van een script of het uittekenen van een scene. Het is juist de kunst om zo veel mogelijk weg te laten. Het terugbrengen naar de essentie en deze met beeld versterken.

De kunst van het weglaten

Klinkt misschien een beetje raar, maar zeggen wat je precies bedoeld is nog best lastig. Want vaak weten we niet precies wat we bedoelen. Dus gaan we voorbeelden geven. Uitleggen vanuit een ander perspectief. We creëren zo meer en meer context zodat de ontvanger het moeilijke werk voor ons gaat doen: interpreteren wat wij precies bedoelen.

Bij het produceren van video's werk dit niet. Het kost veel tijd, tijd die er niet is. Je hebt immers maar een paar minuten (eigenlijk maar een tiental seconden) om de boodschap over te brengen. Daarom moet je terug naar de essentie. Wat willen we overbrengen? Wat moet de kijker weten na het zien van deze video. En dat samenvatten in een zin.

Oefening baart kunst

Er zijn maar heel weinig mensen die zomaar een goed verhaal uit de mouw schudden (in onze ervaring, geen).Laat staan voor een draaiende camera. Zeker als je daar nog een paar felle lampen en kritische crew omheen zet. Logisch, alleen de gedachte al doet ons huiveren. Daarom zeggen wij: oefenen. Of je nou de CEO bent en een interview moet geven of een marketingmedewerker die de nieuwe campagne toelicht. Oefenen. Zorg ervoor dat je het script van voor naar achter in je hoofd hebt zitten. Het zorgt voor een veel beter eindresultaat.

Geloof ons. Oefenen.

Kennismaken?

Telefoonnummer
0182 - 51 58 36
ma t/m vrij 9:00 - 17:30
E-mail
geen vraag is te gek
een vrijblijvende offerte aanvragen?

Benieuwd naar onze andere expertises?

We hebben onze expertises voor je opgedeeld in drie takken van sport; Design, Code en Motion. Klik op 'Overview' om naar de hoofdpagina van de betreffende categorie te gaan.