SndBites | Interactieve Website

De mensen van Centrum Media & Gezondheid kwamen naar ons toe met een technische vraag. Zij waren op dat moment bezig met het SndBites project, een interactieve film bedoeld om jongeren voor te lichten over onder andere drankgebruik. Het filmgedeelte werd gedaan door Filmwinkel.nl dus dat was niet de issue. Echter het interactieve gedeelte, daar moest nog het nodige aan gebeuren. Dat was natuurlijk koren op onze molen.

SndBites

De film is opgezet met vier verschillende verhaallijnen die de kijker kan volgen. Sterker nog, de kijker kan switchen tussen de verschillende verhaallijnen. Voor ons houdt dit in, vier verschillende videosporen en ook nog eens vier verschillende muzieksporen die naadloos in elkaar moeten overgaan wanneer de kijker dat wenst. Dit is een case waarbij usability en techniek sterk met elkaar verwoven zijn. Hoeveel kunnen we realistisch gezien pre-loaden zonder dat de kijker er last van heeft? Wat is de bandbreedte? Welke kwaliteit kunnen we streamen? Dat soort dingen. Naast het technische videogedeelte droegen we ook zorg voor de integratie met Facebook en Hyves.

Behind The Scenes / Making Of

SndBites is een typisch voorbeeld waarbij de gebruiker geen idee heeft wat er allemaal aan de achterkant speelt. Want hoewel de gebruiker het idee krijgt dat hij of zij tussen vier video's kan switchen is er in werkelijkheid sprake van tientallen scenes welke elk hun eigen startpunt hebben zodat je niets mist qua verhaallijn. Om alles nog beter te integreren maakten we gebruik van een aparte audio laag die veranderde afhankelijk van de locatie. Je kan je voorstellen dat de muziek anders klinkt op de toiletten dan midden op de dansvloer nietwaar?

Dus nu hadden we tientallen scenes, elk met hun eigen start- en eindpunt en ook nog met elk een eigen audio setting. Geloof ons, dat werd een bijzonder uitgebreide spreadsheet. Maar zoals een goede goochelaar betaamd, had het publiek niets in de gaten en ging alles automagisch.