Aegon Tablet | GUI Design

Sinds de lancering van de Apple iPad weet iedereen, jong en oud wat een tablet is. Logisch, met meer dan 67 miljoen verkochte exemplaren kent bijna iedereen wel iemand die er eentje heeft. Dat het een gaaf apparaatje is, daar bestaat geen twijfel over. Maar waar is zo'n gadget nou handig voor? Behalve voor het spelen van Angry Birds? Bij Aegon hadden ze daar wel een idee over.

De tablet als salestool

De tablet biedt een aantal grote voordelen. Zo hoeft men geen pakken papier meer mee te zeulen, in te vullen en later in de backoffice in te voeren. Wij deden een redesign van de interface om de Figlo software geschikt te maken voor de Aegon tablet en deze volledig te integreren in het salesproces van Aegon. Van het eerste gesprek met de klant tot en met de digitale handtekening, alles kan nu op de tablet en wordt direct aan het Aegon systeem toegevoegd.

Wij zaten als een usability-spin in het web, communiceerden met de Figlo programmeurs over de API aan de ene kant en de Aegon integratie specialisten aan de andere. We zullen niet liegen, het was af en toe best lastig, zo'n groot project met veel betrokken partijen. Maar iedere keer als we de tabletapplicatie openen zijn we best wel trots.

Gebruikerservaring hoog in het vaandel

Een computer, tablet of smartphone is een gebruiksartikel. Je wilt dat het intuïtief werkt en het frustreert direct als het dat niet doet. Een slider moet lekker soepel sliden, zo niet dan is het rommel. Ja, dat zijn echt dingen waar wij ons druk over maken. Dat is nog wel eens lastig als je in HTML5 applicaties maakt. Deze zijn cross-platform bruikbaar (dus voor Apple iOS en ook voor Windows Mobile en Android) maar toch heeft ieder platform weer zijn eigen intepretatie van de code. Soms tot grote frustratie. Werkt de slider eindelijk lekker soepel in iOS, werkt ie voor geen meter meer op Android. Dus de volgende keer dat een programmeur vol trots naar je toekomt met zoiets als een goed werkende slider, geef 'm dan een schouderklopje. Want voor ons is het wél een 'big deal'.