NIOW | Website

NIOW is een gespecialiseerd trainingsbureau gericht op taal- en schrijfvaardigheid in organisaties. De website is een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering, voor bijvoorbeeld de cursusinschrijvingen of voor de promotie van hun cursus Zakelijk Engels. Wij gingen aan de slag om het maximale uit de website te halen qua functionaliteit en gelijk een aantal processen te automatiseren.

We gingen van start met een fris, nieuw design en op basis van ons eigen Webbler CMS bouwden wij een geavanceerde cursusmodule voor NIOW. Dit maakte het mogelijk voor de bezoeker om zelf cursussen in te plannen of een optie te nemen. Welke gelijk in de back-office werd doorgevoerd, wel zo makkelijk. Tevens werd de nieuwe site geoptimaliseert voor zoekmachines om beter vindbaar te zijn in organische zoekresultaten. De technische hoogstandjes daar gelaten, het belangrijkste is uiteraard dat de bezoeker een stuk makkelijker door de site navigeert en relevante informatie eenvoudig tot zich kan nemen.

We zeggen het vaker. Software moet zich aanpassen aan de gebruiker, niet andersom. Dat is nu het geval bij NIOW. Bezoekers kunnen eenvoudig cursussen bekijken, boeken (of opties nemen) en het neemt de medewerkers van NIOW ook nog eens het nodige werk uit handen. Dat is wat we noemen een win-win situatie.