Figlo | Galaxy Video

Figlo softwareproducten zijn modulair opgebouwd maar hebben allemaal dezelfde kern. De Figlo Engine. Wij wilden de kracht van de engine benadrukken zonder het té technisch te laten overkomen. We kozen voor de rauwe energie van sterrenstelsels als metafoor als mix van kracht en futurisme.

Figlo Galaxy

De financiële wereld is een universum op zich. Wij legden de link tussen de abstracte logica en het persoonlijke en vertaalde deze naar het product: de Figlo Engine. Net zoals het modulaire Figlo Platform zette wij de video modulair op. Zo kunnen de laatste gedeeltes wisselen, afhankelijk van de inzet. Wij schreven het script, storyboard en maakten alle animaties in-house. De voice-over kwam tot stand in samenwerking met PuurAudio.

Behind The Scenes / Making Of

Natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar dat ene beetje extra. Maar zoals iedereen weet, geluk dwing je af. Zo ook met dit project. Want terwijl wij zaten te brainstormen over ‘de financiële wereld’, ‘universum’ en ‘galaxy’ kwam de Plexus plugin voor After Effects beschikbaar. Nog in Beta fase (en dat hebben we geweten) en zonder enige documentatie. Maar dat hield ons niet tegen. Je moet wat als je vooruitstrevend bezig wilt zijn nietwaar.