Motion Graphics & Visual Effects

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, kan je nagaan als je 25 beelden per seconde laat zien. Gave motion graphic video’s zijn niet langer alleen weggelegd voor de beursgenoteerde bedrijven met grote (televisie) budgetten. Of het nu gaat om YouTube, Vimeo, een product promotievideo op een beursstand, narrowcasting in de lobby of (ouderwets) reclame op televisie. Met de vooruitgang op het gebied van hard- en software zijn professionele motion graphics video’s en animaties binnen ieders bereik gekomen. En wij hebben alles in-house om dat mogelijk te maken.

Showreel

motion graphics showreelOnze showreel is een compilatie van ons motion graphics werk (en andere leuke projecten). Snel gesneden, soepele over- gangen en dat allemaal op een lekkere beat. Laat je ons weten wat je er van vindt?

Storyboard

Een goed begin is het halve werk, zegt men. Een goed begin voor een motion graphic video is een goed script en een goed storyboard. Laten we beginnen bij het storyboard. Een storyboard is eigenlijk een soort van stripverhaal van de video. Het geeft aan wat de belangrijkste elementen zijn van de video en is een schetsweergave van het beoogde beeld. Zo krijg je vooraf een goed beeld van waar de uiteindelijke video naar toe gaat zonder dat er hoge kosten gemaakt moeten worden voor animaties of film.

Meer over storyboarding

Script

Het script is de tekstuele uitleg van de video. Het geeft aan wat er gezegd wordt en door wie. Wat we in beeld zien gebeuren en wanneer. Het schrijven van het script en het uitwerken van het storyboard is iets wat gelijktijdig gebeurt. Deze twee bij elkaar zijn de fundering van de video. Wij adviseren dan ook hier zoveel mogelijk tijd aan te besteden, als het budget dit toelaat. De kunst is niet het schrijven van een script of het uittekenen van een scene. Het is juist de kunst om zo veel mogelijk weg te laten. Het terugbrengen naar de essentie en deze met beeld versterken.

Meer over scripting

Animatie & Film

We maken er direct maar onderscheid tussen,  animatie en film. Wij verstaan onder animatie (oftewel motion graphics) alles wat niet met een fysieke camera is gefilmt. Dat gaat van een logoanimatie of een productuitleg tot aan complete 3D werelden. Wat in het storyboard slechts een geschetst idee was, komt tijdens het animeren tot leven. 

Daarnaast hebben we natuurlijk film. Met een echte camera, op locatie of in de studio. Interviews bijvoorbeeld. Daar ligt de nadruk op het monteren. Het knippen en plakken van de juiste takes tot een vloeiend geheel. Eigenlijk zouden we zo'n bordje moeten hebben zodat we een keer heel hard 'actie!' mogen roepen. Gaan we naar op zoek, dat beloven we.

Meer over animatie & film

Sounddesign

Het liefste doen we dit zo vroeg mogelijk, zeker als we de voiceover moeten afstemmen op animaties. In de loop der jaren hebben we goede relaties opgebouwd met professionele voice-castingbureaus en geluidsstudio’s. De kosten zijn afhankelijk van de stem (Morgan Freeman en George Clooney zitten in het wat duurdere segment, dat moge duidelijk zijn) en het doel van de video (zo betaal je meer voor een stem als dit voor een televisie is dan voor intern gebruik bij presentaties).

Meer over sounddesign

Concept video

Een concept video wordt meestal voor strategische doeleinden gebruikt. Met een concept video kan moeilijke materie op een duidelijke en consequente manier verteld worden. De situatie is vaak dat er een probleem bestaat waar een oplossing voor gevonden is. Het op de juiste manier communiceren van dit probleem en de oplossing is cruciaal. Doormiddel van een brainstorm sessie halen we samen alle betrokken componenten boven tafel. Vanuit hier voegen we een gezonde dosis creativiteit toe om een aantrekkelijke video te maken.

Heb je een leuk idee en ben je benieuwd hoe dit in een concept video verwerkt kan worden?

Instructie video

Een instructie video kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld bij de introducering van een nieuw product of dienst. Het grote voordeel van een video is dat je grote hoeveelheden informatiee in relatief korte tijd met veel impact kan communiceren. Om een instructie video zo effectief mogelijk te maken kijken we samen naar de boodschap die over gebracht moet worden, met onze creative kennis in het achterhoofd houdend.

Productpromotie video

Een productpromotie video zorgt ervoor dat je product of dienst op een overtuigende en aantrekkelijke manier getoond wordt. Voor op een beurs, website of presentatie is een productvideo het optimale visitekaartje. Er is geen betere manier om de kwaliteiten, voordelen en mogelijkheden van je product uit te lichten dan met aansprekende motion graphics.
Heb je een product of dienst die op een aantrekkelijke manier getoond moet worden? Een product video is de oplossing.

Logo animatie

Een logo animatie brengt je logo, je merk en je bedrijf tot leven. Een nietszeggende stilstaande afbeelding wordt getransformeerd in een combinatie van bewegende beelden en geluid die emotie oproept. Deze vorm van animatie is voor uitstek geschikt voor presentaties bijvoorbeeld aan een klant of op een beurs.

Daag ons uit

Heb je een idee in gedachten dat afwijkt van de bovenstaande video's? Grote kans dat we deze gedachten in een passende video kunnen verwerken. Neem gerust contact met ons op zodat we alle wensen en behoeften op een rijtje zetten, en hierop een voorstel kunnen doen.

Kennismaken? Of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Je idee, opmerking, briefing of wat je kwijt wilt *
Je naam *
Je bedrijfsnaam *
E-mailadres *
Je telefoonnummer *
* Verplicht veld