User Interface Design

Wij zijn van mening dat software zich zou moeten conformeren aan de gebruiker en niet andersom. User interface design staat in dienst van de gebruiker en maakt software toegankelijker. Want eigenlijk zou software voor zich moeten spreken. Gebruikershandleidingen met honderden pagina’s aan uitleg zouden overbodig moeten zijn. Dat is iets waar we keer op keer ons best voor doen.

Wij kijken naar wat de gebruiker het meeste gebruikt en maken dit gebruik zo eenvoudig mogelijk. Dat klinkt simpeler dan dat het werkelijk is. Men heeft vaak het idee dat alle software functionaliteit even belangrijk is en dat alles (of in ieder geval 90%) gebruikt wordt. Om de applicatie naar een hoger niveau te tillen is het belangrijk prioriteiten aan te geven met de eindgebruiker in het achterhoofd. We helpen je hier graag mee.

Van GUI naar webinterface

Zwart is het nieuwe wit. Online is het nieuwe local. Software die je vroeger moest installeren op je desktop draait tegenwoordig online, het liefste ook nog in de cloud. Lekker makkelijk, overal toegankelijk en eenvoudig te onderhouden. Gebruikers hebben altijd beschikking tot de laatste versie bijvoorbeeld. Met de komst van o.a. HTML5 en CSS3 hebben we weer een hoop extra mogelijkheden om mooie tabs en soepele sliders in de interface te verwerken. Is direct een goede voorbereiding voor een HTML5 app voor op een tablet bijvoorbeeld.

Verplaats je in de gebruiker

Wat zijn de meest gebruikte functies? Waar zijn de huidige gebruikers nu tevreden mee? Kunnen we handelingen vereenvoudigen? Je vooraf verplaatsen in de eindgebruiker zorgt voor een duidelijke, efficiente en prettig werkende interface. Het zorgt ook voor een realistisch verwachtingspatroon. Technisch is tegenwoordig bijna alles wel mogelijk maar dat houdt niet in dat 'alles' er dan ook maar direct in moet. Stel prioriteiten. Doe consessies. Maak keuzes en doe dat met de eindgebruiker in je hoofd.

Kennismaken?

Telefoonnummer
0182 - 51 58 36
ma t/m vrij 9:00 - 17:30
E-mail
geen vraag is te gek
een vrijblijvende offerte aanvragen?

Benieuwd naar onze andere expertises?

We hebben onze expertises voor je opgedeeld in drie takken van sport; Design, Code en Motion. Klik op 'Overview' om naar de hoofdpagina van de betreffende categorie te gaan.